16 January 2013

Sardin Puff listen listen listen

Assalamualaikum wbt.

Trending kat facebook, twitter and blog hari ni semua pasal isu listen listen listen. Malas nak kupas isu ni lagi. Citer pasal makanan lagi besh hahahha.

Jom buat Sardin Puff listen listen listen tuk esok.

Bahan2 yang di perlukan. Please LISTEN!!! :)
 - inti untuk puff: aku guna sardin yang di masak dengan kentang. nak guna chicken curry bole, tuna pon bole. its up to you
- kuning telur utk griss puff
- cooking spray tuk sembur tray tak bg melekat. tak ade pon tak aper.
- puff pastry jenama kawan..

Follow step seperti gambar di atas.

Bakar puff dengan suhu 190 darjah selama 20 minit. Siapppp breakfast untuk esok.



 Sardin puff yang gelembong. Penuh dengan sardin hehehe. Kaler puff ni tak menarik sebab aku gunakan sebijik telur tuk gris. Sepatutnya guna kuning telur ajer. Konon td malas nak asingkan.


Yang ni aku buat last week. Cantik sikit kaler puff tu kan.
Easy peasy lemon squezy kan. Cuba la...

* tak sempat tunggu breakfast esok, hubby dah kebas 3 biji sardin puff hahahaha.

6 comments:

  1. Alaa.. Rugi mc hari ni.. Nak jugakkk..

    ReplyDelete
  2. sedapnya sardin puff ni...
    sama macam yang kita beli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur,

      Bila dah tahu buat, malas dah nak beli. Lagipun mudah ajer proses nak buatnya. Sama eh?

      Delete
  3. kak ana pun ada masuk kentang dalam sadin eh..saya pun suka masuk kentang..tapi encik somi tak suka..grr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rai,

      Sama la kita. Husband kakna cuma makan kentang goreng yang kat kfc tu ajer...ape daaa?? cheesy wedges. Selain dari tu memang dia tak sentuh spesies kentang mentang ni...grrrr

      Delete
  4. alahai senangnya
    tp saya xde pembakar.huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...