12 June 2012

Laksa Sarawak

Assalamualaikum wbt.

Terasa nak makan laksa sarawak. Biler google resepi, nampak senang. Tapi masaelahnya...mana plak nak cari perencah laksa sarawak tu? Tak kan la aku nak pegi Sarawak semata-mata nak beli perencah kan?? Gilosssss.

Naseb baek ade penyelamat. Kawan hubby ader stock lebey. Dia siap pos lagi perencah laksa sarawak untuk kami. Dapat lah aku merasa nak makan laksa sarawak. Excited hokey sebab pestaim nak masak and nak makan. Aku buat base on resepi yang di bekalkan. Hubby dah pernah makan sebelum ni masa pegi beraya umah kawan dia tu. Jadi dia tau la camne rasa sebenar Laksa sarawak.


Ni la perencah Laksa Sarawak Haji Manan.

 Resepi yang di sertakan sekali dengan perencah. Senang ajer upenye.


Tadaaaa...my first Laksa Sarawak ;p
Meehoon dihidangkan bersama daging ayam carik, udang, telur, taugeh, sambal belacan, limau kasturi dan di siram kuah laksa. 
Mula2 cam pelik rasa nya, pastu sedar2 ajer licin mangkuk hahahhaa...Sedappppss

Hubby cakap kuah cair sket. Tak pe, next time bole buat pekat skeat kan.

* dah order lagi 5 bungkus perencah ngan kawan hubby.

5 comments:

  1. dulu2 ada kawan dari sarawak yg rajin buatkan laksa ni sedapkan!

    ReplyDelete
  2. Kesuma,
    Pestaim rasa dh suke. Memang sedappp

    ReplyDelete
  3. orderkn utk saya perench laksa s'wak nie blh tak? nie email saya m_ardiana@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Iza,
    Nanti sy cube tnya kan kawan hubby. Kebetulan mak mertua dia nk dtg kl. Tu yg dia mntx tlg belikan.

    ReplyDelete
  5. Salam Ana.akk suka laksa Swak dah lama tak buat. tp nak buatnya tak da perencah....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...