07 November 2012

Glory Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum wbt.

Akhirnya sempaat jugak aku wat entri dalam bulan ni. Haih sibuk mengalahkan menteri. Yea la, apakan daya bersusah payah mencari rezeki demi sesuap sushi hehehehe.

Saja nak cerita, lately ni memang aku sibuk. Kerja macam banyak tetiba. Lagi plak year end bakal menjelang tak lama lagi. Bertambah la kestressan aku nanti. Oke oke...sebelum streesss bertambah teruk...jom kita pegi bercuti dulu. Rehatkan minda. Eh....rehatkan minda bersama kawan2...bukan dengan abang tersayang. Cik abang tinggal kat umah ..mengemas harharhar.

Meacih ayang sebab bagi restu tuk ana keluar berhibur ngan kengkawan. Emmuahhhh!! Tima kasih jugak sebab lipat kain, basuh baju, menyapu dan mengemas umah sepanjang hujung minggu. Thankss again. I lappp u (*.*)

Percutian kali ni memang best sebab free. Kebetulan sorg kawan aku ni manager kat Bank Islam ada hari keluarga kat P.D pada 3.10.12 (Sabtu lepas). Kitorg provoke la dia suh bawak kitrg sekali (aku dan zaya) sebab staff lain ada yang bawak anak bini, mak pak mertua. Lagipun dia masih solo molo.

Alhamdulillah, hasutan berjaya kehkehkeh. Penginapan duk sekali dalam bilik dia. Segala makan minum, transport dia tanggung. Katanya tak payah bayar, dia belanja. *Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu gyah...* Memang best and hepi. Layan ajer la gambo2 kitrg kat sana.

 Off to P.D petang Sabtu.

 My dear frenz..berkawan sejak dari matrix, Uitm sampai la sekarang.
Geng whats app dan tempat utk luahkan perasaan.
Geng yang sama2 berasal dari Pahang...
Dari kiri: Zaya, aku and Gyah

 Pemandangan dari balkoni apartment block E.

Kawan aku Gyah ni, serumah dengan 4 lagi staff bank Islam yang solo molo.
Ader 3 bilik, 2 bilik besar dan satu kecik.
Cantek giler pemandangan dari balkoni. Rasa tenang ajer.
 Tetiba terpikir *kalo tsunami datang, sempat tak aku selamatkan diri nih??* glurrrrpp

 Posing sebelum sukaneka start.

 Sukaneka tuk staff Bank Islam, Menara TM.
Si zaya suka ajer nak join, tapi aku?? Jadik tukang amik gambo ajer la.
Rasa cam tak larat ajer nak berlari bagai. Takut terbenam ajer dalam pasir tu kang keehkehkeh

Malam nya, diorang ada Dinner ala-ala BBQ and cabutan bertuah. Tapi terbatas sikit la aktiviti sebab sepanjang hari hujan. 
Baru perasan, malam tu tak ader pun amik gambo.

Habes dinner, lepak dalam bilik bergossip gossipan sampai pagi.

Posing lagi pagi Ahad sebelum check out.
Bersiap2 bawak turun beg pastu terus pegi bekpes. 

Keluar dari PD terus ke nilai 3. 
Nak shoppinggggggg.
Sian zaya kat belakang tertimbun dengan barang2 hahaha.
Tu pun, Gyah dah warning, "nak beli tu ingat sket , kete aku ni myvi"
ehehehe...dia pon 2x5 ajer membeli.

Apa yang kitorang borong??
herm...baby mat, baju, seluar,cadar, selimut...bla bla bla

Yang ni kat dalam pusat borong barangan kahwin Thank Q.
Survey2 rege...tengok2 hantaran.
Almaklum lah, lagi 2 bulan zaya dah nak naik pelamin hihihi.

Kitorang tak tawaf abes pun Nilai tu sebab dah tak larat. Kaki dah sakitttt.
Dalam kul 4 lebey tu, kitrg bertolak balik ke KL.
Itupun hujan kemain lebat.

Sampai KL, kitrg pegi terjah plak The Mines, pergi makan kat Chicken Rice Shop.
Kul 5 lebey baru nak lunch...harusla lapor giler.


Lepas makan, aku ajak diorang naik boat. Hujan lebat jugak la time ni.
memang sonok gilerrr. Tapi yang kitorang naik ni yang harga RM22 seorang.

Lepas 15 minit feeling cam belayar kat lautan...kitorang menuju plak ke rumah Gyah kat Cheras.
Sampai umah sewa Gyah dalam maghrib. Sempat la mandi manda dulu, lepak sekejap.
Dalam pukul 8 lebey, aku folo zaya balik ke Wangsa Maju. Dia dropkan aku kat petronas.
Sudah semestinya, hubby aku datang kutip kat situ hehehe.

*insyaallah, kitorang plan nak bereunion lagi next month, kene pilih tarikh yang sesuai dulu*


5 comments:

  1. akakpun baru pergi sini 28/10 lepas.. okler puas hati gak...
    selamat berkenalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berkenalan kak ;p.

      sesekali tengok pemandangan laut rasa tenang ajer kan..

      Delete
  2. sempat lagi mikir bebukan..

    weekend ni saya pulak..family day keluarga kami..hahaha..

    ReplyDelete
  3. lama dah x gi PD..
    skrg ni panas sgt.suka duk umah pasang ekon je ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...