03 October 2011

Mini chicken bologna.sausage and cheese pastry

Assalamualaikum...

Kebetulan esok adalah hr yang teramat sibuk bg aku. Jadi aku dah prepare siap2 breakfast and lunch aku esok. Senang...tak payah sibuk2 nak kuo lunch. Gi reheat aje... 

Untuk breakfast esok aku buat mini chicken bologna, sausage and cheese pastry. Lunch plak aku buat spaghetti bolognese. Bangun pagi besok tinggal nak reheat aje semua tu..hehehe senang gitu.

Aku tengok kakida buat...tergoda aku nak buat jugak. Pepehal korang bole gak terjah blog 1001 resepi kakida buat pastri lagi cantek dan kemas. Aku nye??? heheheh ya ammmpunnn!
Jom kite tengok steps by step camne nak wat pastri ni. 
Pastri kawan,slice cheese,kuning telur dan chicken bologna 
 Potong pastri kepada 4 bahagian..(sebahagian pastri dah sedia patah)
 Potong cheese kepada 8 bahagian.
 Letak sosej n cheese dan balut kemas2.
 Yang ni plak chicken bologna. Repeat aje cara yang sama.
 Tadaaaaaa..
 Pastri yang dah siap di gulung and di sapu kuning telur. Aku tak letak bijan sebab tak sukeee ihihih

Okeeee...siap!!!Esok nak bawak opis bagi opismate rasa hehehehe.

Dah....masa tuk tido plak.....kepala pun dah ting tong ni...gudnitee

5 comments:

  1. ok jgk ye buat cmni..simple jer..boleh tiru nih! :p

    ReplyDelete
  2. sila la tiru dengan senang ati yea...hikhikhik

    ReplyDelete
  3. Kretif. Biasa saya buat mcm karipap aje.

    ReplyDelete
  4. azrinna,
    yea la...sebelum ni pun lipat dua n kelim ngan garpu je...lepas tengok blog 1001 resepi buat camni rasa best plak....tu yg tiru gak tu...;p

    ReplyDelete
  5. kalau bagi kat rakyat ucu dirumah ni..sekejap jer dah licin..hihi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...