19 October 2011

Toche,tenkiu,terima kasih,merci,gracias

Assalamualaikum.

Hati yang agak berbunga riang petang tadi. Senyum sampai ke telinga.Otak ligat pikir, ape langkah seterusnye??ihhihihi haruskah aku merasmikan nya??? kene tunggu dulu sebab masa tak mengizinkan... Sabar lah hati.

Actually, aku dapat parcel petang tadi. Memang dah di jangka. So, masa abg receptionist call suh amik parcel tu aku dah tersengih-sengih sorang. Bahagia nyeeeeee...

Ape dia??? jom terjah
.
.
.
.
.
.


Tadaaaaaaa...

ni la acuan roti jala and pai tee yang ku tunggu2. Sesape yang belum memiliki, sila terjah blog kakjee sini. Memang kebetulan sangat, aku nak cari dua2 acuan ni and pada masa yang sama jgak kakjee baru start meniaga online kitchen gadget ni...Tak payah susah2 aku nak g cari kat semua kedai , terus email kakjee dan rembat acuan ni....

Masa ni pale otak dah ligat nak pikir, bila aku nak rasmi eh?? malam ni? esok? lusa? bile eh? Tapi tu la, masa tak begitu mengizinkan, kene tunggu next week rasa nye.

Selain tu, aku jugak dapat mende ni....
.
.
.
.

Buah markisa yang fresh datang dari Raub and di bawa khas oleh cik niza.
Tenkiu very much yea....Aku memang tersangat gilerkan ini buah. ko jugak yang menghasut aku gilerkan buah ni kan??kan?? hahahaha

Tak de plak jumpe kat pasar malam buah ni. Kalau ader mesti banyak dah aku rembat.

Owh yea...pesanan buat niza:

selagi aku tak jumpe buah ni di pasaran, dapatlah kiranya ko menjadi supplier aku buat sementara waktu ahaksssss. Utk pengetahuan ko, cadangan suh aku buat puding and pavlova berasaskan buah ini tidak dapat ku tunaikan. Ini adalah keranaaaaaa, di saat dan ketika ini buah2 itu sudah selamat berada di dalam perutku. Dan mungkin juga sudah keluar menyembah bumi. Jika kau tetap berkeras mahukan cadangan ko terlaksana. Sesungguhnya tiada masalah pun bagi aku. Cumaaaaaaaaaaaa, tolong bekalkan aku buah itu secukup nya..lagi dan lagi dan lagi.


Yang benar,
Penagih Pencinta markisa

10 comments:

  1. Hehe... demi nak pertahankan pokok markisa ni nti pas dia abis berbuah sy kena trimkan dahan dia. Mak dh asyik bising2 mau kasi tebang semak katanye...

    ReplyDelete
  2. owh tidakkkkkkkkkkkk...!!!

    aku akan buat satu petisyen untuk membangkang penebangan pokok markisa itu....pleaseeee jgn di bunuh pokok itu. Dia tidak bersalah dan berdosa....histeria jap!!! ngehngehngeh

    ReplyDelete
  3. kalau buat pai tee sudilah kiranya dikirimkan ke cubicle kami jugeeee..sedappnyaaaaa...

    ReplyDelete
  4. insyaallah......kalo ader jodoh sampai la nanti tu heheheh

    ReplyDelete
  5. buah markisa..?buah apa tu..tak pernah nmpak n rasa..kt mana nak cari..takkan ada kt raub je,

    ReplyDelete
  6. ucu,
    sy pun baru jugak kenal and belajar makan buah ni.tak penah la pulak jumpe kat mana2 lagi hehehe.buah ni kalo yang beli punye rasa dia masam sket.Mungkin sebab tak cukup masak lagi dah di petik. Yang kawan sy bg tu...manis....sedapppp..

    ReplyDelete
  7. k'ida pernah minum jus markisa jer...buah yg fresh belum pernah tgk dan rasa....ohhh cam gini buahnya

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum,

    Buah markisa pernah dengar jusnya saja...hihi malulah nak tanya tapi nak juga tahu...camana makan buah nie...camtu saja ke atau di buat cicah sambal belacan.

    ReplyDelete
  9. salam.
    lama betul tak makan buah markisa ni. kalu kat kelantan, rasenya di panggil 'buah susu'

    ReplyDelete
  10. k'ida,
    sy pun baru aje belajar makan buah ni.sedapp rupenye...nape la lambat sangat kenal buah ni ihhihi

    citarasaku,
    setakat ni makan buah markisa mentah2 aje..tak pun buat air...selain dari tu tak tau la plak kan.

    NH,
    memang panggil buah susu pun. skang ni tgh cari pokok nak tanam sebab dah addicted kat buah ni. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...