01 October 2011

Sardin pufffffff

Assalamualaikum.

Jam dah kul 1.30 pg tapi aku tak leh nak lelap pun. jom kite wat puff sardin. Memang senang gileee. Lagi2 tuk orang yang bekeerja. Tak payah nak duk lama2 kat dapur. Aku buat ni hari rabu lepas.

 Hanya perlu ada  puff pastri jenama KAWAN, kuning telur and sardin(dah selamat di lenyek)
 Sebab yang buat adalah aku....jadik suka ati aku la...nak letak inti banyak2....
 Lipat dua.....and tekan ujung pastri ngan garfu.
 Dah siap letak dalam tray pembakar.
 Sapu pastri dengan kuning telur.
Puff Sardin yang dah ready nak di bakau.
Bakar 15 ke 20 minit dengan suhu 170'C.


Siapppppppp.....breakfast aku ngan hubby.

Senang kan......lenkali nak buat inti laen plak.
Kadang2 bila sibuk ngan keje, aku malas nak kuo g lunch. Puff sardin ni pun dah cukup wat alas perut aku sampai ke petang.

4 comments:

  1. Erm memang mudah & lazat....
    Dah try wat mlm td , tp terlupa letak kuning telur. Thanks for the tips... tp pastry yg sy beli tu ada yg patah2

    ReplyDelete
  2. niza,

    sama la...pastri yg aku beli tu pun ada satu yg patah. bole gak guna...tapi wat saiz kecik aje la.

    ReplyDelete
  3. owh ye ke... kira nasib la ek.. sy beli 2 bungkus smlm... yg 1st bnyk patah2... yg 2nd ok skit

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...