30 October 2011

Apam polkadot lagi

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu.

Rasa bersalah sebab lama tak update blog ihhihi..bersalah kat diri sendiri sebenarnya. Minggu ni memang agak padat dan bizi bagi aku. Bayangkan ari2 balik keje malam. Seb baek la encik hubby amik tugas sediakan dinner sepanjang aku sibuk tu...sayangggggg dia.

Dua minggu lepas aku dapat order dari makcik aku tuk buat 200 biji apam polkadot. Masa tu aku iya kan la. Sebabnya rasa bole buat kan. Takde hal punye. Aku dah budget nak buat malam Jumaat sebab makcik aku nak bawak apam tu gi umah anak sedara dia dalam kul 9 pagi gitu. Nak di jadikan citer, hari Jumaat tu aku banyak keje. tup tap tup tap kul 10 lebih jugak la aku baru balik umah. Penat sangat dah rasanye otak ni sampai aku bole lupe mana aku park kete aku. Sengal tul.

Balik umah, rehat jap, mandi, segarkan badan pastu makan dinner spaghetti bolognese yang hubby masak. Prepare barang2 nak buat apam then ngam2 kul doblas aku start mengapam. Hubby ada la jugak nak menghulurkan bantuan KONONnye. Last2 aku halau dia duk depan tibi. Elok2 aku wat ngan aman, leh jadi kelahi dengan dia. Ader ke dia picit filing sampai penuh satu cup. Comot pun  ada. Tak pe la yang. Tima kasih aje la.Melambatkan keje aku aje adalah. Aku bagi dia keje yang lagi senang. Tiap kali aku masukkan apam dalam periuk kukus, 'OKE YANG,LEPAS 10 MIN BAGITAU'. keje senang jer. tu pun kengkadang terbabas. Eh, tak 10 min lagi ke yang??? hahahha

Semata2 nak siapkan order, sampai ke pagi aku tak tido. Hubby teman aku sampai kul2 pagi jer pastu dia tido. Dia keje ari sabtu. Then buat la aku sorang2 bertemankan radio. Jom tengok hasil mengapam di pagi hari.

Resepi bole refer sini ,tapi this time aku tukar kepada tepung naik sendiri dan tambah esen vanilla sikit. Baking powder aku removed. Dia punye texture lebih lembut bg aku.





 


Ni dia hasil 200 biji apam polkadot. Biler dah seronok maen kaler, tak sedar pun masa berlalu. Aku dah selamat deliver mende alah ni kat makcik aku kul 8 lebih. Pastu??? masa tuk tidooooooo hahahah.

7 comments:

  1. wow!! cantek apam tu... kaler maler

    ReplyDelete
  2. jap lagi kencanglah business yang....ucu doakan terus maju..(jgn air bag je yg maju tau..hihihi..)

    ReplyDelete
  3. gee,
    ;D mekasih.

    ucu,
    mekasih.dari suka2 dah jadi biz hahaha. cam tak caye jer.air bag??hahahha tak sabo nak buang air bag tapiiiiiiii......;p

    ReplyDelete
  4. warh... ada stawberry..ada lady bird.. i loike i loikee... rajin nye dierr...

    ReplyDelete
  5. suka sangat bab buat corak2 kat apam ni...dah siap nampak cantik...

    ReplyDelete
  6. lugieamir,
    hahahha kalo dah minat, leher terkehel pun sanggup hahahah

    qhaifa,
    sama la kite...;p

    ReplyDelete
  7. sangat cumel apam2 polkodot akak tu, especially design ladybird tu.
    syang je nak makan. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...