02 November 2011

2011 Treasure Hunt (Melaka~Subang)

Assalamualaikum.

Entri tertunggak. Dah lama nak citer tapi asik tertangguh dan sibuk memanjang. Oke. Since hari ni report dah deliver ngan jaya nye kat client, bole la citer pasal treasure hunt yang aku pegi last 2 weeks ke Melaka.
Tahun ni adalah tahun ketiga aku join treasure hunt yang company anjurkan. Kire dah jadi otai la hikhikhik.
First year pergi ke Damai Laut, Perak, tak menang ape2 sebab amateur kan hahah. Tahun lepas ke Penang berjaya menggondol tempat ke empat dapat RM500 harharhar.  Tahun ni??? jeng jeng jeng jom kite layan gambo dulu. Nanti baru aku bgtau menang ke tak menang @_@


Hadiah cam biasa....tang duit tu yang lumayan hikhikhik.
Rabu 19.10.11 pukul 6.00 ptg. Pegi dengar briefing pasal treasure hunt, rules, things to do and not to do. Then,dapat goodie bag (ada t-shirt,air mineral 4 botol,duit minyak RM50 jeeee,sticker kereta no 30 dan...
4 soalan pertama utk treasure hunt).
Ce tengok soklan kat atas. Rasa2 nye leh teka tak ape jawapan nye?
pssssttt: team kitorang dapat fullmark utk semua soklan treasure hihhhi

7.30 pagi ,Sabtu 22.10.2011, briefing lagi.
Aku la orang yg sampai lewat sekali dalam team hihihi. Janji 7.15 sampai lobby opis, tapi aku sampai kul 7.30 harharhar. Seb baek pegi kali ni tak pakai kete aku. Kalau tak, mau kene hempuk ngan teammate ;p.
Semua sekali participant 50 cars x 4 orang =200 orang merah seperti di atas hehehe.
Merah kan mak ngah!!! tahun ni baru la dapat t-shirt kaler merah. Last 2 years asik itam ajeee.(tapi aku suka itam sebab boleee menyembunyikan lelemaks badan aku.kata orang itam leh nampak kurus w/pun hakikat nya tak la kurus mana pung hahahah)
Tadaaaaaaa....
dari kiri: aku, din(driver),Wai Yee(navigator) dan niza(blogger gak ni ;p)

Ni la team treasure hunt aku. Team no 30 aka TEAM POLKADOT.
Masa pergi briefing aritu, organizer suh kitrg bg nama team. Then, buntu la nak bagi nama ape kan.
Herm...team lead aku, Wai Yee(dua dari kanan) suh letak nama apam yang aku upload pic kat facebook.
Apam polkadot la tu...hahahaha.
Briefing dari marshall.

Serius kan!! hahaha. time ni kitorang dah dapat tulips(maps). Soalan plak akan bagi masa flag off. car by car.
Nampak gaya nye kitorang akan meredah Bangi, Nilai, Seremban dan ke bandar Melaka.

Kene baca ikrar. bahawasanya 'kami akan mematuhi peraturan jalan raya' hihihi

Sebelum berlepas kene posing lagi sekali depan Symphony House.
Ni semua team kerja aku.Satu department 11 orang.Yng tak ada cuma bos aje. Senang kalau pergi satu  team sebab kite dah tau hati budi kan. Department kitorang, Financial Solutions hantar 3 team. Harap2 leh la menang tiga2 team kan..hehehe


Dahhhh...jom gerak ke kereta. Get ready tuk berlepas.



Kitorang berlepas pukul 8.20 pg. Total hunting 8 hours. So, tempoh check out adalah sebelum pukul 4.20 di hotel Mahkota, Melaka. Kalau nak menang, sila jawab semua soklan. Lebih dari masa yg di tetapkan akan dikena kan penalti ,setiap 5 minit tolak 2 markah.

Masa hunting tu memang tak adalah gambo kan..Sila la imagine camne kitorang berhempas pulas nak menjawab soklan2 yang klu2 nye ada yang cam hampeh. Sukar di fahami. Owh..semata2 nak abeskan semua soklan, kitorg sanggup tak berhenti lunch. Dah siap2 beli roti gardenia butterscotch sebuku.

Giler babas punye susah daaa. Ada yang kitorg tinggalkan kosong sebab dah baper kali pusing pun masih tak dapat jawapan lagi. So, we decided to go sebab kene jaga timing jugak kan.

3
Ni soklan picture. Kene detect gambo tu ada kat mana. Kena bagi nama kedai sekali. Yang ni paling seksa. Tapi kalau nak menang, score la tang pic sebab 1 pic 5 markah.

Baru lepas submit jawapan pada pukul 4.39 min dan amik kunci bilik.
Yeaaaa tau...tau. kitorang lewat. Dah kompem2 kena penalti. Dah la markah tak banyak mana. Kene tolak plak tu. Kurang asammmmmm tul.

Yang pasti dis time punye treasure hunt, agak mencabar la. Baper kali jugak la tak jumpe simpang macam yang tertulis dalam tulips. Banyak dah buang masa kat situ. Rasa cam dah tak menang kooo.
Tak pe la... Yang penting 'kite enjoyy!!!' lol
Dapat duk apartment. Oke la kan. Jangan mgmt suh tido kaki lima hotel sudaaaaa ;p
Tengok dapur ni rasa cam nak memasak jerk...hahahha sengal. Ape barang nak masak biler ada orang yang leh sediakan makanan. 'ello...I nak order Pavlova sebesen pleaseeeee!!!' ~lol~


Owh.....lupe nak cakap...kitorang menang!! hehehe
tapi dapat no 11 jerk...dapat la RM100 untuk di share 4 orang. Lepas tolak duit minyak, makan dll, dapat la merasa duit kemenangan sebanyak RM7.70 onlyyyyy. ok la tu kan. Janji pergi Melaka tak payah keluar duit langsung. Sebab tu kene aim tuk menang hikhikhik dasarrrrrr .......


Masa announcement winner malam Dinner tu, lepas di kira2, kalau tak kerana tolak markah sebab penalti, maybe kitorg dapat no 6 atau 7. Tak pe la kan. Dh tak ade rezeki. Tunggu next year plak.
Owwww..team kitorang yang satu lagi tu (semua ladies) menang jugak. Lagik hebat. Dapat no 3 dengan duit RM600. Masyukkkk oooo. Another team (lelaki semua) hape pun tak adoooo keh keh keh.

Tunggu another entry for dinner tema halloween dan jalan2 di Melaka.
(*_*)

6 comments:

  1. fuhh..jawab betul semua soalan..power gila group korang..kalau saya mesti fail dowh..hahaha..

    ReplyDelete
  2. rai,
    tuk soklan treasure aje la... yang soklan laen tu banyak salah hikhikhik

    ReplyDelete
  3. Aslmkum Ana...ramainya join treasure hunt...meriah sekali dgn tshirt merah semuanya..
    comei2 apam dot dot kat bawah tu...

    ReplyDelete
  4. wsalam mamasya,
    tu la....sonok kan nengok apam tu.geram aje nak buat lagi heehhe

    ReplyDelete
  5. hohoho...bestnye treasure hunt..happening gile :)

    ReplyDelete
  6. rm 7.70 tu okey ape...lepaslah jugak kalau dibawak ke daiso dpt 1 item...hihihi tahniah....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...