03 November 2011

Halloween Night Dinner -Treasure Hunt part 2

Assalamualaikum.

Okeh. Jom sambung cite pasal dinner plak. Tema dinner tahun ni ialah Halloween Night. Ah sudahhhh!!!
Ape aku nak pakai ni?? Dengan saiz aku yang agak bam-bam ni bukan senang nak cari baju. Lagi2 bukannye aku seleberet pun halloween ni. Memula tu ada la pikir jugak nak sewa. Tapi rasanye tak berbaloi la plak. Kalau menang best dress dapat RM200 .Sewa tak silap aku dalam RM80 -100 kot. Kire mahal la bagi aku. Beli?? tak mungkin aku nak beli. Bukannye bole pakai dah baju tu pasni. Laen la aku sanggup nak pakai biler ke opis kan. Ape kejadahnye!!! ngehngehngeh

Setelah memikiokan costume ape yang aku nak pakai, tanpa perlu mengeluarkan duit. Ade ker?? hehehe bole jer bg aku. Aku decide tuk jahit sendiri costumes aku. Ececece bunyik cam tukang jahit professional jerk. Jahit lurus pun bole bengkok wakakakakka.

Tadaaaaa....special appearance of me yang agak blurrrr hikhikhik ala2 vampire.Oppssss!! kawan aku marah. Dia kate apekejadahnye ko jadik vampire. Baek ko jadik 'RED RIDING HOOD' yang bawak bakul berisi epal gitu.Yea la yea la. So, inilah dia RED RIDING HOOD versi Malaysia yang tak berapa nak slim tanpa aksesori iaitu bakul di tangan dengan disi beberapa biji epal. huh mengah!!
 
Sila abaikan keberselerakan di belakang tu.

Asal kejadian costume: Mula2 aku nak buat kolar keras yang macam drakula tu. Tapi puas aku pikir. Camne ek nak cantum ngan kain. Kenselllllll. Pastu aku terpikir plak nak cantumkan ngan hood. Tapiiii cabaran nye lagi besauuu. Mana aku reti jugak nak jahit hood tu woii. So, penyelesaian yang senang jer!!
Aku g carik kain merah dalam lemari. HOHOHO aku terjumpe kain kebarung aku yang lama. Dah bertahun2 aku tunggu nak pakai semula tapi makin lama saiz aku makin besau. Camno tu? Last2 aku korbankan hayat kain tu. Aku tetas semua jahitan. Tu yang jadik panjang gitu. Pastu aku jahit tepi jer. Siapppp!!

Untuk hood plak,lagi gempak. Aku selongkar lagi lemari aku. HOHOHO terjumpa baju sejuk lama wane merah yang besau. Bole pakai lagi tapi aku tak nak pakai dah sebab aku perasan aku dah kecik hahahah. Soooooooo... aku gunting hood baju sejuk tu and aku cantumkan la ngan kain baju kurung tu. Hubby?? Dia geleng kepala ajer nengok ke'brilliant'an bini dia ni ngehngehngeh. Lagipun bukan kene kuo duit pun kan?? Tak mintak pun duit dia.....Cuma kene wat pengorbanan sikit aje...hahahhaha. Panjang la plak citer sal kostum nI. Mengah den. Oww...aku ader jugak kuo duit tuk beli lipstik yang merah amattt...sangat2 merah. kire kalo ko duk 2km jauhnya dah bole nampal lipstick merah aku. Gempak ko..!! Cume RM14.50 jerrrrrrr.

Wai Yee as a angel. Siap ada kepak lagi tu. bole terbang balik kl ni..~lol~

Niza as a ..........'eh niza??? ko sebagai ape ek??
Dia cakap kan..dia kata la..'pakai jubah ngan tudung bagai cam ustazah'. Sekali dia pakai topeng tu...humangaih ganazzzzzzzz.
Yang tengah tu, Alvin as a pirates of carribean. Owwwh dia terpilih as a 5 finalist of male best dress.


 Ce teka..ce teka...sape yang jadik Bard simpson ni?? Din la nih. Memang sempoi la.Dia dress cam biasa jer, cuma pakai topeng. Opppss topeng dia tu mahal wooo. Dalam RM14....aku ni dasar kedekut tul..semua kate mahal wahahahaha.
 Tapi yang aku perasan kan. Ramai yang pilih jalan selamat dengan pakai topeng. Baju pakai jer yang biasa2. Ada yang langsung tak ikut tema. Pakai t-shirt ngan seluar jeans aje. Kalau aku tau gitu, baek la aku pakai baju kelawar aku yang dah lusuh tu jer.. Pastu pakai topeng. Bole la jadi batwoman lak...
No komen...;p


Masa ni top 5 finalist for male best dress kene naik stage and buat persembahan. Kalau aku la kan....mesti gugup nye..Sebab tu aku tak nak pakai lawa2...nanti biler terpilih kene naik pentas  wat persembahan...Aku gayat woooo...(ayat cam bagus jeeee..macam la akan terpilih pun hihih)

Ni pintu masuk. Konon2 ganas la tu. Tak takut pun....


Yang rambut putih tu pun terpilih as a top 5 finalist for female. Tak silap aku as a 'pengantin hantu'


 Menu malam tu buffet. Memang banyak la aku kami makan. Kan siang nye aku cuma makan roti butterscotch jeee...Aku tak sempat snap masa Din g amik hadiah sebab terkejut bole menang hahahah.

Yang pasti, aku cume mengikut tema SAHAJA. Jangan la plak anggap aku ni beria nak seleberet halloween tu. Bukan budaya kita pun. Cuma menyesuaikan diri mengikut keadaaan dan suasana.

Oke tunggu sambungan part 3 plak. Kire last entri la tuh.


5 comments:

  1. saya tak pernah join tapi tahu ia best sangat..

    ReplyDelete
  2. Qhaifa,
    Memang best. Biler dah join sekali nak lagi dan berkali2...lagi2 part menguji minda tu ;p

    ReplyDelete
  3. meriah sungguh nmpk...mcm2 costum ada tuuu

    ReplyDelete
  4. mentang2 pakai custom red riding hood...tenungan matamu menakutkan ....ceh..ceh...

    ReplyDelete
  5. kak ana,
    kena tag


    http://ourkizuna.blogspot.com/2011/11/missina-tanya-ourkizuna-jawab-11-soalan.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...