21 September 2011

M.A.L.A.S vs R.A.J.I.N

Assalamualaikum.

Dari minggu ke minggu, tahap kemalasan aku dah makin menebal. Sama tebal dah ngan lelemak di badan ahakss. Buat kerja pun dah  tak selaju dulu. Bercinta rasa nak abeskan satu2 keje. Ni la akibatnya cuti lama sangat. Dah abes bercuti pun masih sibuk carik cuti2 seterusnya dalam kalendar hahhaha. Tunggu cuti bulan depan plak la 26.10 (Deepavali).

Tapi....bila nak bercerita pasal xtvt kitorg masa kat Kuantan aritu, aku memang rajin. Tersangat la rajin hihihi.
Jadual memang pack gileeers. Dari pagi sampai lah ke malam. Kebetulan Shasha n Kiera pun ada. Adik aku amik diorang malam Jumaat tu. Jadik harus la aku susun jadual sepadat yang mungkin.

8:00 pg: Attend kenduri pakcik Salam aku (abang tiri arwah aboh). Dia wat cukur jambul cucu dia plus majlis bertunang anak lelaki dia. Dalam kul 11.30 plak kitorg ikut rombongan bertunang ke Indera Mahkota. Tik tok tik tok sampai la umah kul 1 lebih.

Sungai Isap(Rumah pakcik aku):Pian n nenek
 Adik aku ni memang kuat menyakat.
 Tuan tanah dengan makcik lina.
 Kiera n Shasha
Indera Mahkota: Majlis bertunang
 Lepas berbincang, majlis kahwin ujung tahun depan.

Sampai rumah.Rehat2 dulu...solat Zuhur..tarik napas panjang2...goreng nugget...bawak bekal air...siappppp!!

3:00 ptg: Terjun sungaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......acara wajib tiap kali balik kampung.

 Makanan penting ye saudara-saudari sekalian. Wajib ada sekali hikhik
 Pian tengah buat aksi

Kan aku dah cakap dia kuat menyakat.
Abes satu badan Shasha di lumur ngan tanah liat.
Bole dia cakap ke budak tu...'Ni sabun,kene lumur kat badan'....ngek betul adik aku nih.



5:00 ptg: Balik rumah...mandikan budak2 kecik tu n bersiap nak merayap ke bandar Kuantan plak. Mak aku x larat dah nak ikut. Lenguh dah kaki. Dia kata nak stay umah ajeeee. So, ngam2 semua siap.....ujan lebat la pulok....siap ngan kilat,guruh. Lepak dulu tunggu ujan redaaaa.

6:30 ptg: Okeee..line clear. Bole gerak skang. Saje jalan2 kat EAST COAST MALL(ECM). Lama dah tak ke sini. Ingatkan nak la ronda2 n jalan2 cari makan. Hampa....si Kiera ni duk meragam. Tak nak jalan sendiri. Nak berdukung. Aiyooo mana larat. Tu pun seb baik bergilir ngan adik aku. fenatsss....jomm la balik.

9:15 mlm: Aku dah pesan kat mak aku tak yah masak. Malam ni kite makan piza. Homemade lagik... Buat dalam 5 keping piza. X de gambo nak tunjuk. Nanti la aku upload camne rupa paras piza buatan tangan aku tuh hikhikhik.

12:00 mlm: Semua dah terbongkang sebab penat sangat......Memang jadual yang padat hikhikhik.

5 comments:

  1. Best woh mandi sungai...mmg terbaek...
    Si shasa tu seksi ler ahaks ...

    same page la kita mood malas masih banyak dr rajin haha.... tggu next week konpem2 terpaksa jadi rajin semula..

    ReplyDelete
  2. mandi sungai lagi seronoknya..air yang bersih

    kalau dah rajin, rajin sesangat
    kalau malas dah datang....tengok jelah

    ReplyDelete
  3. niza,

    budak2 seksi tak pe lagi.kalo orang besau dah jadi seksa....

    betul tu...suka x suka..next week kene rajin @_@

    Qhaifa,
    tu la pasal...skang ni mood malas lagi menguasai diri....kene seru mood rajin suh datang cepat sket kihkihkih

    ReplyDelete
  4. bila time kerja skrg ni semuanye lemau mcm biskutkan....
    hebatnye lia dlm satu hari boleh buat 2@3 xtvt..siap mandi sungai lagi..

    ReplyDelete
  5. ucu,

    dah alang2 balik kampung tu...kene manfaatkan waktu secukupnya......tu pun rasa beraaaaat ajer nak balik semula ke kl...rasa cam nak duk kg terusss heheheh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...