17 July 2012

Sakae Sushi, Paradigm Mall

Assalamualaikum wbt.

Sehari lepas aku pergi makan Sushi King, aku melantak plak kat Sakae Sushi, Paradigm Mall kat Kelana Jaya. Kengkonon tekak ngengada nak pergi Jepun. Aku layankan ajer.

Kali ni aku pergi time lunch ngan opismate yang juga seorang blogger yang suka memberikan info2 menarik dan berguna, blogger RAI. Ni pestaim aku pegi sini, sebab kebiasaanya pegi Sushi King aje.

Ehsan Google


Herm....ghupenya kalau nak order, tekan ajer kat screen ni. Pohpaleweh,,canggih sangat.

Ada super lunch deals tapi kami tak berminat plak nak makan set yang ada ni.

Kami hanya makan sushi yang berjalan2 ni.
Salmon sushi dan apekebenda nama sushi yang tinggal seketoi tu ntah kihkihkih

Sedapppp ni. ape ntah nama dia. tapi cam halia jeruk.
Kira lepas telan sushi tu, bilas la mulut ngan halia ni kahkhakah.

Kitorang berdua makan banyak ni ;p.
Masa masuk dalam restoran ni, kitorang nampak ada promotion. Kalau amek pinggan merah yang berharga RM5.99, the next red plate is free. 
Jadi, tanpa segan silu kami main amek ajer la dan ngappp. Sebab yang pinggan merah banyak yang sedap2. Ada tempura, salmon dan macam2 lagi la. 
Lepas dah pinggan ke 5, baru aku terbaca semula dan perasan yang promotion tu hanya start pukul 3 ptg and above.
Aku pandang Rai dan erkkkkk!!!! Silapsss baca kahkahakah
Pastu baru kitorang sedor diri amek pinggan kaler pink yang harga RM2.99 atau RM3.99 (x ingat).

Yang pasti pilihan sushi lagi banyak kat Sakae Sushi walaupun harganya sedikit mahal berbanding Sushi King.
Sekali-sekala layan sushi takpe..*sejukkan hati sendirik* 
Total billing for that day?? 
RM57.90 ;p

~~ esoknya makan nasik ngan ikan kering muahahahha

16 comments:

  1. ahaha..kak ana..sesekali..sejukkan ati sendiri.. dalam ati meracau gak ni..haha..tapi ok la kan.. sedap..next time kalau craving lagi ajak saya.. tapi kita lunch pukul 3 la..hahaha..

    ReplyDelete
  2. hahahha..nak gelak pun ada.saya gelakkan Rai je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih....seb baek cepat sedar...kalo x mau dalam sejarah kena basuh pinggan untuk menyetelkan bil makanan ;p

      Delete
    2. ciss..jahat ko irfa..hahaha...aku nak gelak sama..

      Delete
  3. hehehe... kelakar! mujur sempat perasan...
    akak je ke'darat'an sikit tak pernah lg mkn benda2 mcm ni kat kedai... kalau ada pun beli hok ada kat carefour jer.. hehe... adeiii... tak reti akak! kampungan sungguh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. la kak...saya pun sama. amek masa jugak nak telan menda ni semua. sekali sekala kalau teringin nak g makan menda2 camni kene pegi ngan kawan, kalau ngan hubby memang tak ade makna la dia nak sentuh makanan camni...rasa sket pun x nak ;p

      Delete
  4. kena hati2 lepas ni takut terkena pulak...
    samalah dgn saya kekadang bab gini lalai sikit.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea la....pasni kene baca 2 3 kali nak pastikan...hehehe

      Delete
  5. owh cmtu kisahnya, singgah dari blog Rai...haha, for the next kena besarkan mata lah sebelum 'besarkan perut' tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam pcl,

      tima kasih sebab sudi singgah sini ;p.
      hahaha tu la....pasni kene alert lebey sket...

      Delete
  6. salam kenal.. dtg dr blog rai.. :)

    seb baik cpt sedarkan.. klu x mau fengsan tengok rege.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ct,

      mekasih sebab sudi singgah.....;p

      bukan takat fengsan..rasanya kene berpura2 pengsan nak lepaskan diri ekekekeke

      Delete
  7. hehe sib baik.... takpe la sekali sekala x perasan. BTW bila nak g ngulor sesama korean restaurant lak... hari ni sy de lalu lagi restaurant tu 'DUBU DUBU' harga ok x la mahai sgt. & ada org melayu kat situ kira halal la kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib sempat perasan...kalao dah berpuluh pinggan kitrg cekik br perasan....aku rasa aku kene berpura2 pengsan tak sedarkan diri kahkahkahkah...

      oke ajer....nanti kite ngedate plak g makan kat korean food sambil bergossip ;p

      Delete
  8. dah lama x makan sushi...bestnye !!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...