02 July 2012

Ban Masterchef selebriti & lempeng cicah sambal ikan bilis

Assalamualaikum wbt.

Lama sungguh tak bersiaran. Sejak dua menjak berukband menjadi teruk nih, nak online pun payah. Kat opis dah memang tak bole nak upload gambo. Kat phone pon sama. Ni semua faktor2 yang membuatkan aku lagi malas nak update la ni haish.

Dari minggu lepas aku dah start batuk2. Tekak jadi kering. Malas minum air pun iyer. Pagi tadi bangun, tekak rasa perit sangat. Telan air liur pun sakit. Batuk lagi la rasa cam anak tekak tu kena hiris. Dah tengahari sket baru  oke. Tapi batuk nya masih ada la. Maybe sebab cuaca kot, kejap ujan kejap panas. *ntah ape motip aku salahkan cuaca...sedangkan salah diri sendiri yang suke minum air batu kihkihkih*

Malam semalam aku attend majlis resepsi kawan Uitm kat Putrajaya. Jadinya tak tengok la siaran masterchef. Malam ni aku qada semula tengok kat channel 134 pukul 8 mlm. Pastu terus sambung tengok episode penyingkiran malam ni yang melibatkan tomok, angah raja lawak dan farouk. Tema malam ni ialah lempeng atau penkek.

Nak di jadikan cerita, angah raja lawak buat lempeng cicah ngan sambal ikan bilis. Tetibe, hubby duk asek sebut2...sedapnya kalau dapat makan lempeng kan??? sambil pandang aku. Banyak kali plak tu dia repeat statement tu sambil kenyit2 mata kat aku. Haish dia ni...ada2 ajer sesi pengidaman dia tau.

Aku ni dah la malas nak ke dapor malam2 ni, tapi kerana kesiankan dia aku buat jugak la. Tapi ader syaratnya kihkihkih. Aku masakkan dia lempeng...dia lipat kain hahahha. Bunyi cam kejam tapi dia sanggup dan aku malas nak lipat so....termaktub la perjanjian di situ antara melipat kain dan lempeng ngahahahha. omputih kata win win situation.

Abes ajer masterchef kul 10 tadi (sob sob tomok terkeluar), terus aku masak sambal ikan bilis dulu. Sambil kemas dapur sambil bancuh tepung nak buat lempeng. Kejap2 kang dia datang intai aku masak kat dapor. Haish nampak sangat tak sabo nye....

Ni dia lempeng dengan sambal ikan bilis. 


Oke...bahagian aku dh siap. Hubby kata malam kang sambil dia tengok final EURO, sambil dia lipat kain. Entah iya entah tidak ....tengok ajer la pagi besok kihkihkih

~~~> aku ingat nak ban hubby dari tengok masterchef esok. Kang dia mengidam menda lain plak adessss

2 comments:

  1. masterchef sekarang makin mendebarkan....
    sedapnya lempeng + sambal...

    ReplyDelete
  2. Tu la....x sabar nk tggu sape yg bakal bergelar juara mastrchef selebriti

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...